Supa crema de ciuperci



De cand am gatit-o prima data ma intreb daca aceasta supa este cea mai buna sau cea de dovleac?! Eu nu reusesc sa ma decid...


Ingrediente:

Ciuperci- 500 g
Unt- 50 g
Ansoa- 5 fileuri (din conserva)
Supa de legume- 1,5 l
Usturoi- 2 catei
Sare
Piper alb
Nucsoara macinata
Smantana pentru gatit / lapte- 200 ml (aproximativ)
Patrunjel verde
Crutoane de paine


Mod de preparare:

1-Ciupercile se sterg si se maruntesc.
2-Intr-un wok se topeste untul si se adauga fileurile de ansoa. Se lasa 1-2 minute la foc mic, amestecand mereu.
3-Se adauga ciupercile maruntite si se gatesc la foc mediu, amestecand ocazional.
4-Usturoiul se marunteste si se amesteca cu 1 praf de sare pana formeaza o pasta; se adauga in ciupercile gatite.
5-Se transfera tot continutul intr-o oala incapatoare, se adauga supa de legume si se mixeaza cu blenderul vertical.
6-Se completeaza gustul cu sare, piper alb si nucsoara.
7-Se adauga smantana pentru gatit sau lapte, in proportia dorita.
8- Se serveste cu crutoane de paine (vezi aici o varianta de pregatire) si patrunjel verde.

Prioritate de toamna!!!







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)