Sos de usturoi (de post)



Am pregatit acest sos pentru reteta de cartofi cu rozmarin (o gasiti aici), o combinatie delicioasa, foarte potrivita cu serile inca geroase. Este un sos cu gust pregnant de usturoi, dar cantitatea acestui ingredient se poate adapta, modificand implicit si gustul intens al sosului.


Ingrediente:

Usturoi- 1 capatana (sau mai putin)
Ulei- 90 ml
Mustar- 2 linguri (eu il prefer pe cel cu seminte)
Sare
Otet
Patrunjel


Mod de preparare:

1-Usturoiul se zdrobeste bine in mojar si se amesteca cu sarea.
2-Se adauga mustarul si se toarna uleiul putin cate putin, ca la maioneza, amestecand pana la omogenizare dupa fiecare priza. Daca nu aveti un mojar incapator, amestecul se transfera in aceasta etapa intr-un castron.
3-Din cand in cand se adauga cate o picatura de otet.
4-Dupa ce a fost adaugat tot uleiul, se adauga si patrunjelul si se omogenizeaza.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate