Bulgur cu legume si fructe deshidratate (de post)
Am gatit pentru prima data bulgur, dar cu siguranta nu pentru ultima! Bulgurul fierbe repede, astfel ca in jumatate de ora puteti servi acest fel sanatos de mancare. Gasiti acest aliment in supermarket, la raionul cu produse straine (unde sunt, de obicei, si taiteii de orez, ciupercile deshidratate, condimente chinezesti, arabesti etc.). Mai multe informatii despre beneficiile bulgurului gasiti aici.
Ingrediente (pentru 4 portii):
Bulgur- 250 g
Ceapa rosie- 1
Ardei rosu- 1
Rosii- 1
Stafide si merisoare deshidratate- 2 linguri
Fulgi de migdale- 2 linguri
Pasta de rosii- 2 linguri
Condiment natural- 1 lingura
Ulei-1 lingura
Sare
Piper
Sumac
Patrunjel
Apa
Mod de preparare:
1-Ceapa, ardeiul si rosia se maruntesc.
2-Intr-o tigaie sau cratita incapatoare se pun la calit (in uleiul incins): ceapa, ardeiul si fulgii de migdale; se lasa 1-2 minute, amestecand continuu.
3-Se adauga bulgurul (spalat), rosia maruntita si fructele uscate.
4-Se pune apa cat sa acopere amestecul din cratita.
5-Cand apa incepe sa scada, se adauga pasta de rosii, condimentul natural, sare, piper si se completeaza cu apa pentru ultima data; se lasa sa fiarba la foc mic, cu capacul pus.
6-Se presara sumac si patrunjel tocat.
Boabele de bulgur isi pastreaza textura ferma si nu se lipesc dupa ce sunt gatite.
Comentarii