Chiftele din legume (de post)
Daca pana acum v-ati ferit sa faceti chiftelute din legume, de post, acum nu mai aveti motive sa ocoliti aceasta reteta! Reusita garantata!
Ingrediente:
Dovlecei- 2 (mici)
Morcovi- 1
Ceapa- 1
Usturoi- 3 catei
Ardei kapia- 1
Cartofi- 1
Porumb- 2-3 linguri
Verdeata (eu am folosit marar)
Amestec seminte de in + susan- 3 linguri (susanul este optional, dar semintele de in au rol de inlocuitor al oului, raman obligatoriu in reteta!)
Apa calduta- 9 linguri
Faina- 4 linguri cu varf
Pesmet- 4 linguri cu varf
Bicarbonat de sodiu- 1 lingurita
Sare
Piper
Ulei- pentru prajit
Mod de preparare:
1-Dovleceii, morcovii, ceapa, ardeiul, cartoful si chiar si usturoiul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
2-Verdeata se toaca marunt.
3-Legumele razuite se amesteca cu porumbul si verdeata tocata si se lasa 10-15 minute.
4-Amestecul de seminte se macina (cu rasnita) si se amesteca cu apa calduta; se lasa 10-15 minute.
5-Dupa timpul de asteptare, legumele se scurg de lichidul lasat si se amesteca cu restul de ingrediente (inclusiv amestecul de seminte si apa).
6-Se formeaza chiftelute cu mana usor umezita si se prajesc in ulei, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
In cazul in care compozitia va iese usor fluida (depinde de cantitatea de legume), mai adaugati faina, cate putin.
Comentarii