Bomboane din biscuiti (de post)
O reteta dulce de post cu ingrediente la indemana. Unt de cacao si unt de cocos gasiti la magazinele de produse naturiste si eu zic ca merita achizitia.
Ingrediente:
Biscuiti de post- 200 g
Unt de cacao- 2 linguri
Unt de cocos- 5 linguri
Esenta de rom- 1 lingura
Sirop de artar- 3 linguri
Miere- 2 linguri
Cacao neagra- 2 linguri
Apa- 6 linguri
Fulgi de nuca de cocos, cacao, susan alb- pentru decor
Mod de preparare:
1-Biscuitii se maruntesc la robot.
2-Untul de cacao si cel de cocos se topesc la foc mic si se adauga peste biscuitii maruntiti.
3-Se adauga esenta de rom, siropul de artar, mierea si cacaua si se omogenizeaza.
4-Se adauga apa lingura cu lingura; in momentul in care simtim ca amestecul este suficient de umed pentru a putea modela bomboanele, nu mai adaugam apa (cantitatea de apa ce trebuie adaugata depinde de tipul biscuitilor folositi, de aceea se adauga treptat).
5-Se modeleaza bomboanele in forma dorita.
6-Bomboanele se tavalesc prin cacao, nuca de cocos si susan alb.
Comentarii