Supa Gazpacho (de post)



Este o supa racoritoare, de vara. Ideal, daca nu chiar obligatoriu, este sa folosim rosii bine dogorite de soare, pentru un gust desavarsit. Zilele trecute l-am urmarit la TV Paprika pe Gordon Ramsay  pregatind o astfel de supa si nu ai cum sa nu te molipsesti de energia si entuziasmul lui..asa ca, vara fiind inca departe, nu am mai avut rabdare si am pregatit o supa Gazpacho. Cantitatile ingredientelor pot varia in functie de preferinte, la fel si garniturile cu care servim supa.


Ingrediente:

Rosii bine coapte- 280 g
Ardei verde- 1
Ardei rosu- 1
Ceapa rosie- 1
Castravete (curatat)- 1
Usturoi- 4 catei
Paine- 2 felii
Patrunjel
Busuioc
Ulei de masline- 6 linguri
Otet balsamic- 1 lingura
Sare
Piper
Apa


Mod de preparare:

1-Toate legumele si verdeturile se taie grosier si se amesteca intr-un bol mare.
2-Se adauga otetul, 3 linguri ulei de masline, sare, piper si se amesteca bine. Se lasa la marinat in frigider, ideal peste noapte.
3-Se paseaza tot amestecul cu blenderul vertical (recomand sa nu pasati pana devine o supa fina), se asezoneaza, se adauga celelalte 3 linguri de ulei de masline si apa in functie de consistenta dorita.

Se serveste rece cu garniturile preferate: crutoane de paine, bucatele crocante de legume, ulei de masline, seminte, verdeturi, bucatele de oua fierte etc.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)