Supa Gazpacho (de post)
Este o supa racoritoare, de vara. Ideal, daca nu chiar obligatoriu, este sa folosim rosii bine dogorite de soare, pentru un gust desavarsit. Zilele trecute l-am urmarit la TV Paprika pe Gordon Ramsay pregatind o astfel de supa si nu ai cum sa nu te molipsesti de energia si entuziasmul lui..asa ca, vara fiind inca departe, nu am mai avut rabdare si am pregatit o supa Gazpacho. Cantitatile ingredientelor pot varia in functie de preferinte, la fel si garniturile cu care servim supa.
Ingrediente:
Rosii bine coapte- 280 g
Ardei verde- 1
Ardei rosu- 1
Ceapa rosie- 1
Castravete (curatat)- 1
Usturoi- 4 catei
Paine- 2 felii
Patrunjel
Busuioc
Ulei de masline- 6 linguri
Otet balsamic- 1 lingura
Sare
Piper
Apa
Mod de preparare:
1-Toate legumele si verdeturile se taie grosier si se amesteca intr-un bol mare.
2-Se adauga otetul, 3 linguri ulei de masline, sare, piper si se amesteca bine. Se lasa la marinat in frigider, ideal peste noapte.
3-Se paseaza tot amestecul cu blenderul vertical (recomand sa nu pasati pana devine o supa fina), se asezoneaza, se adauga celelalte 3 linguri de ulei de masline si apa in functie de consistenta dorita.
Se serveste rece cu garniturile preferate: crutoane de paine, bucatele crocante de legume, ulei de masline, seminte, verdeturi, bucatele de oua fierte etc.
Comentarii