Mucenici moldovenesti (de post)
O reteta de mucenici de post superba! Sursa inspiratiei: aici.
Ingrediente:
Faina 000- 500 g
Drojdie proaspata- 25 g
Zahar tos- 100 g
Apa calduta- 260 ml
Ulei- 70 ml
Sare- 1 praf
Coaja razuita de la 1 portocala
Miere- 3 linguri
Nuca macinata
Mod de preparare:
1-Drojdia se dizolva in apa calduta.
2-Faina se pune intr-un vas, iar in centrul ei se adauga: drojdia dizolvata in apa calduta, uleiul, zaharul, coaja de portocala si praful de sare. Se framanta aluatul pana devine elastic.
3-Aluatul se imparte in 16 bile.
4-Din fiecare bila se formeaza snururi nu prea subtiri.
5-Din fiecare snur se formeaza mucenicii in forma cifrei 8.
6-Se lasa la crescut 1 ora.
7-Se ung cu apa calduta si se pun in cuptorul preincalzit, pe nivelul superior, reducand focul la minim. Se rumenesc destul de repede!
8-Mierea se incalzeste la foc mic pana devine lichida.
9-Mucenicii calzi se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.
Framantati!
Comentarii