Mucenici moldovenesti (de post)



O reteta de mucenici de post superba! Sursa inspiratiei: aici.


Ingrediente:

Faina 000- 500 g
Drojdie proaspata- 25 g
Zahar tos- 100 g
Apa calduta- 260 ml
Ulei- 70 ml
Sare- 1 praf
Coaja razuita de la 1 portocala
Miere- 3 linguri
Nuca macinata


Mod de preparare:

1-Drojdia se dizolva in apa calduta.
2-Faina se pune intr-un vas, iar in centrul ei se adauga: drojdia dizolvata in apa calduta, uleiul, zaharul, coaja de portocala si praful de sare. Se framanta aluatul pana devine elastic.
3-Aluatul se imparte in 16 bile.
4-Din fiecare bila se formeaza snururi nu prea subtiri.
5-Din fiecare snur se formeaza mucenicii in forma cifrei 8.
6-Se lasa la crescut 1 ora.
7-Se ung cu apa calduta si se pun in cuptorul preincalzit, pe nivelul superior, reducand focul la minim. Se rumenesc destul de repede!
8-Mierea se incalzeste la foc mic pana devine lichida.
9-Mucenicii calzi se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.

Framantati!











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)