Cartofi cu rozmarin la cuptor (de post)
Cartofii si rozmarinul fac pereche buna, cu totii stim asta, dar daca le punem alaturi si un sos de usturoi...mmm! Gasiti aici o reteta de sos de usturoi de post, iar mai jos va spun cum am pregatit cartofii:
Ingrediente:
Cartofi- 1 kg
Rozmarin- 1 crenguta
Sare
Piper
Boia de ardei dulce
Ulei- 2-3 linguri
Mod de preparare:
1-Cartofii curatati se taie in forma dorita (eu i-am taiat in felii mai mari).
2-Se pun in tava si se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce.
3-Se stropesc cu ulei, se presara rozmarinul maruntit si se amesteca, astfel incat fiecare felie sa fie imbracata in ulei si condimente.
4-Tava se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu; se verifica din cand in cand si se intorc cartofii pana sunt moi si rumeniti frumos.
Comentarii