Sos de mustar aromatizat (de post)



Sos, dressing sau cum vreti sa il numiti, in functie de ce reteta va insoti, este minunat! Se poate folosi la salate de cruditati, salate calde, friptura, paste. Eu l-am folosit cu pachetelele de primavara (vezi reteta aici), dar si cu paste si legume (vezi reteta aici), s-au completat perfect! Se poate combina cu ierburi aromate, usturoi, in functie de preferinte, sau il  lasati simplu, tot bun va fi!


Ingrediente:

Mustar cu boabe- 2 linguri
Miere- 2 linguri
Ulei de masline- 2 linguri
Lamaie- 1
Ierburi aromate (eu am folosit rozmarin)


Mod de preparare:

1-Se amesteca mustarul cu mierea, uleiul de masline si zeama de la lamaie pana la omogenizare.
2-Se pune intr-un recipient cu capac (gen borcan) si se adauga ierburile aromate sau se lasa simplu.

Sosul se poate echilibra in functie de preferinte: pentru un gust mai dulce se adauga mai multa miere, daca se adauga lamaie mai multa, gustul va fi mai intepator.







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Inele de ceapa (de post)

Briose sarate