Gogosi bine crescute cu lapte de cocos (de post)
Mi-a ramas lapte de cocos si am tot cautat solutia unei retete, dar sa fie ceva framantat, caci imi era dor sa vad aluatul cum creste ...Si a crescut si a crescut ...si a fost peste asteptari! Priviti!
Ingrediente (pentru indestulat 5 persoane) :
Faina 000- 900 g +
Lapte de cocos caldut- 500 ml
Apa calduta- 100 ml
Zahar tos- 4 liguri
Drojdie proaspata- 1 cub (50 g)
Sare- 1 praf
Ulei de floarea-soarelui- 2 linguri
Ulei- pentru prajit
Ciocolata neagra topita, fulgi de cocos, migdale maruntite si prajite- pentru decor
Mod de preparare:
1-Intr-un bol incapator se pun apa calduta, laptele de cocos caldut, zaharul si drojdia proaspata faramitata. Se amesteca si se lasa 15 minute.
2-Se adauga praful de sare, uleiul si faina treptat, amestecand.
3-Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini (eventual se mai adauga din cand in cand putina faina).
4-Se lasa bolul cu aluat intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul (eu am incalzit lada cuptorului cateva secunde, am oprit focul si apoi am lasat pe treapta de mijloc bolul; rezultat garantat!).
5-Se intinde aluatul in foaie nu prea subtire (aproximativ 1 cm grosime), se decupeaza gogosile cu cercuri mai marisoare si cu o forma mai mica se decupeaza si mijlocul gogosilor (vezi foto).
6-Se prajesc in mult ulei (asta e, trebuie sa fie mult uleiul, dar nu facem astfel de gogosi in fiecare zi, nu?), la foc potrivit.
7-Se scot pe hartie absorbanta.
8-Cand incep sa se raceasca se pot decora cu ciocolata topita la bain-marie ( sa fie mai fluida ciocolata) si se presara fulgi de cocos si migdale maruntite si prajite.
Indrazniti!!!
Comentarii