Cornulete cu gem (de post)





Cand vine vorba de dulciuri de post nu vreau sa aud de acel "ingredient" numit margarina!!! Faceti aceste cornulete si va garantez ca nu o sa simtiti lipsa untului sau a laptelui! Aluatul se pregateste foarte repede, iar pentru umplutura puteti folosi nuca, rahat sau gem.


Ingrediente (pentru o tava de aragaz):

Faina 000- 370 g
Ulei de floarea-soarelui- 125 ml
Ulei de masline (de buna calitate)- 25 ml
Bors- 100 ml
Drojdie proaspata- 25 g
Sare- 1 praf
Coaja de la 1 lamaie sau portocala
Dulceata
Zahar tos- 1 lingurita
Zahar praf


Mod de preparare:

1-Drojdia se freaca cu lingurita de zahar tos pana se dizolva.
2-Uleiul (de floarea-soarelui + masline), borsul, praful de sare si coaja rasa de la lamaie sau portocala se amesteca cu drojdia dizolvata.
3-Se adauga faina si se framanta aluatul.
4-Se lasa aluatul la odihnit pentru 30 de minute.
5-Se intinde pe o suprafata infainata si se taie fasii late de 6-7 cm.
6-Aceste fasii se impart in patrate egale (sau triunghiuri- vezi foto).
7-In unul din colturile fiecarui patrat (triunghi) se pune putina dulceata si se ruleaza inspre coltul opus (vezi foto).
8-Se coc in cuptorul preincalzit, foc mediu spre mic, pana se rumenesc.
9-Cat sunt calde se pudreaza cu zahar praf.

Framantati ganduri bune si va bucurati!












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)