Cornulete cu gem (de post)
Cand vine vorba de dulciuri de post nu vreau sa aud de acel "ingredient" numit margarina!!! Faceti aceste cornulete si va garantez ca nu o sa simtiti lipsa untului sau a laptelui! Aluatul se pregateste foarte repede, iar pentru umplutura puteti folosi nuca, rahat sau gem.
Ingrediente (pentru o tava de aragaz):
Faina 000- 370 g
Ulei de floarea-soarelui- 125 ml
Ulei de masline (de buna calitate)- 25 ml
Bors- 100 ml
Drojdie proaspata- 25 g
Sare- 1 praf
Coaja de la 1 lamaie sau portocala
Dulceata
Zahar tos- 1 lingurita
Zahar praf
Mod de preparare:
1-Drojdia se freaca cu lingurita de zahar tos pana se dizolva.
2-Uleiul (de floarea-soarelui + masline), borsul, praful de sare si coaja rasa de la lamaie sau portocala se amesteca cu drojdia dizolvata.
3-Se adauga faina si se framanta aluatul.
4-Se lasa aluatul la odihnit pentru 30 de minute.
5-Se intinde pe o suprafata infainata si se taie fasii late de 6-7 cm.
6-Aceste fasii se impart in patrate egale (sau triunghiuri- vezi foto).
7-In unul din colturile fiecarui patrat (triunghi) se pune putina dulceata si se ruleaza inspre coltul opus (vezi foto).
8-Se coc in cuptorul preincalzit, foc mediu spre mic, pana se rumenesc.
9-Cat sunt calde se pudreaza cu zahar praf.
Framantati ganduri bune si va bucurati!
Comentarii