Ulei aromatizat cu rozmarin si usturoi



De mult aveam de gand sa pregatesc un ulei aromatizat. Acum, daca tot mi-a ramas rozmarin proaspat de la retetele recente, am pregatit o sticluta de 200 ml. Se pastreaza la frigider in recipient inchis pana la o luna si este ideal pentru salate, fripturi, cartofi si chiar paste.


Ingrediente:

Ulei - 200 ml (de masline, de preferinta)
Rozmarin- 3 crengute
Usturoi- 4 catei (mari)


Mod de preparare:

1-Rozmarinul si usturoiul (curatat) se spala si se usuca foarte bine.
2-Uleiul, crengutele de rozmarin si usturoiul se pun intr-o cratita potrivita, pe foc minim.
3-Se lasa sa se incalzeasca (foc foarte mic) 5-6 minute.
4-Se lasa la racit si se transfera intr-un recipient cu inchidere etans.







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)