Bomboane din fulgi de ovaz integral, fructe uscate si nuci (de post)
Gasiti pe internet retete de bomboane sanatoase de post in diferite combinatii de seminte, fructe si cereale; eu le-am facut cu ce am avut pe moment si, cel putin, verdictul copiilor a fost: "sunt bune, au ciocolata si zahar". Nu, nu au zahar si, daca inlocuiti pudra de cacao cu cea de roscove, cu atat mai bine! Vor urma si alte combinatii!
Ingrediente:
Fulgi de ovaz integral- 180 g
Fructe uscate- 60 g (stafide, merisoare, smochine)
Nuca- 60 g
Fulgi de nuca de cocos- 20 g + 6-7 g pentru decor
Miere- 3 linguri
Sirop de artar- 3 linguri
Cacaua neagra- 4-5 lingurite
Ciocolata neagra- 40 g
Mod de preparare:
1-Fulgii de ovaz se pun intr-un bol si se toarna apa calda incet, doar cat absorb fulgii (nu trebuie sa devina imbibati complet sau sa ramana apa in exces).
2-Fructele uscate si nuca se pun intr-un bol si se acopera cu apa calda; se lasa 30 minute sa se hidrateze.
3-Dupa cele 30 de minute, scurgem apa si tocam cat se poate de marunt fructele si nuca (se poate folosi un robot in acest sens, dar sa nu le transformam intr-o pasta!).
4-Se combina toate ingredientele pana la omogenizare. Acum se poate "lucra" putin la gust: se adauga sau se scoate din cantitatea de miere dupa cum vrea fiecare, se poate adauga esenta preferata sau seminte de vanilie etc.
5-Compozitia se lasa in frigider 50-60 de minute.
6-Se modeleaza bomboanele si se tavalesc prin nuca de cocos sau pudra de cacao.
7-Se decoreaza cu ciocolata neagra topita in prealabil la bain-marie.
Comentarii