Ciorba de legume cu perisoare din ciuperci (de post)
Mi-a placut ideea de perisoare din ciuperci si, intr-adevar, aceasta ciorba este o mancare hranitoare! Se pot folosi alte legume, eu am pus ce am avut in casa. Sursa inspiratiei: aici.
Ingrediente:
Ciuperci- 500 g
Cartofi- 3
Morcovi- 2
Ceapa- 1
Mazare- 1/2 cana
Gulie- 1
Telina- 1 bucatica
Bors- 1 cana
Condiment natural- 3 linguri
Ulei-3-4 linguri
Faina- 7-8 linguri
Busuioc uscat- 1/2 lingurita
Foaie de dafin-1
Boia dulce- 1 lingurita
Usturoi granulat-1 lingurita
Pasta de rosii- 2linguri
Sare
Piper
Apa-2,5 l
Verdeata (patrunjel, marar, leustean)
Mod de preparare:
1-Ciupercile curatate se pun la fiert in apa cu sare pentru 10 minute.
2-Cartofii, morcovii, ceapa, gulia si telina se taie cubulete si, impreuna cu mazarea si foaia de dafin, se pun (in oala in care vom pregati ciorba) la calit in 1 lingura de ulei. Se lasa 2-3 minute, amestecand continuu, apoi se completeaza cu apa.
3-Ciupercile se scurg de apa si se paseaza putin cu ajutorul robotului (e foarte important sa nu transformati ciupercile intr-o pasta, trebuie sa ramana bucatele, altfel perisoarele pot deveni lutoase). Se adauga faina, usturoiul granulat, boiaua dulce, busuiocul, 1 lingura de condiment natural, sare, piper si 2-3 linguri de ulei. Se omogenizeaza bine si daca mai este cazul, se mai adauga putina faina
( nu prea multa, caci se vor intari perisoarele).
4-Se formeaza perisoarele cu mainile umezite (si foarte curate, cred ca nu mai e cazul sa spun asta) si se pun in ciorba.
5-Se adauga pasta de rosii si borsul si se lasa pe foc potrivit pana se ridica perisoarele la suprafata si legumele sunt fierte.
6-Se adauga 2 linguri de condiment natural, se potriveste de sare si piper si se presara verdeata maruntita.
Comentarii