Ciorba de legume cu perisoare din ciuperci (de post)



Mi-a placut ideea de perisoare din ciuperci si, intr-adevar, aceasta ciorba este o mancare hranitoare! Se pot folosi alte legume, eu am pus ce am avut in casa. Sursa inspiratiei: aici.


Ingrediente:

Ciuperci- 500 g
Cartofi- 3
Morcovi- 2
Ceapa- 1
Mazare- 1/2 cana
Gulie- 1
Telina- 1 bucatica
Bors- 1 cana
Condiment natural- 3 linguri
Ulei-3-4 linguri
Faina- 7-8 linguri
Busuioc uscat- 1/2 lingurita
Foaie de dafin-1
Boia dulce- 1 lingurita
Usturoi granulat-1 lingurita
Pasta de rosii- 2linguri
Sare
Piper
Apa-2,5 l
Verdeata (patrunjel, marar, leustean)


Mod de preparare:

1-Ciupercile curatate se pun la fiert in apa cu sare pentru 10 minute.
2-Cartofii, morcovii, ceapa, gulia si telina se taie cubulete si, impreuna cu mazarea si foaia de dafin, se pun (in oala in care vom pregati ciorba) la calit in 1 lingura de ulei. Se lasa 2-3 minute, amestecand continuu, apoi se completeaza cu apa.
3-Ciupercile se scurg de apa si se paseaza putin cu ajutorul robotului (e foarte important sa nu transformati ciupercile intr-o pasta, trebuie sa ramana bucatele, altfel perisoarele pot deveni lutoase). Se adauga faina, usturoiul granulat, boiaua dulce, busuiocul, 1 lingura de condiment natural, sare, piper si 2-3 linguri de ulei. Se omogenizeaza bine si daca mai este cazul, se mai adauga putina faina
 ( nu prea multa, caci se vor intari perisoarele).
4-Se formeaza perisoarele cu mainile umezite (si foarte curate, cred ca nu mai e cazul sa spun asta) si se pun in ciorba.
5-Se adauga pasta de rosii si borsul si se lasa pe foc potrivit pana se ridica perisoarele la suprafata si legumele sunt fierte.
6-Se adauga 2 linguri de condiment natural, se potriveste de sare si piper si se presara verdeata maruntita.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)