Chec rapid de portocale (de post)
Nu o sa va vina sa credeti cat de repede se face acest chec! Si nu o sa va vina sa credeti ca este de post!
Ingrediente:
Faina 000- 350 g
Zahar brun- 150 g
Ulei de floarea soarelui- 100 ml
Apa- 200 ml (la temperatura camerei)
Suc de portocale proaspat stors- 200 ml
Praf de copt- 1 pliculet
Coaja de la 2 portocale
Vanilie- semintele de la 1 pastaie
Sare- 1 praf
Ulei + pesmet- pentru tapetat tava
Zahar pudra + bobite de rodie- pentru decor
Mod de preparare:
1-Intr-un bol incapator se pun: zaharul, semintele de vanilie, uleiul, apa, sarea, sucul si coaja de portocale.
2-Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste celelalte ingrediente.
3-Se omogenizeaza amestecul foarte bine cu ajutorul unui tel.
4-Se toarna amestecul intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet (faceti astfel daca aveti o tava in care nu puteti folosi hartie de copt; checul se va scoate usor!).
5-Se pune in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la foc mic, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
6-Se scoate din tava cand s-a racit si se decoreaza cu zahar pudra si bobite de rodie.
Comentarii