Supa crema de rosii (de post)
Supele creme te scot din incurcatura in posturi si se fac atat de usor! In acest caz,blenderul vertical e aliatul de nadejde!
Ingrediente
Rosii-2(mari)
Morcovi-1(mare)
Ceapa-1
Ardei galben-1
Telina-o felie
Sare
Piper
Busuioc
Ulei de masline-o lingura
Usturoi-2-3 catei
Foaie dafin-1
Mod de preparare
1-Se toaca morcovul,ceapa,ardeiul si telina.
2-Se calesc legumele tocate in ulei de masline,plus o foaie de dafin.
3-Spre finalul procesului de calire se adauga rosiile decojite.
4-Toate legumele calite(plus usturoiul crud) se maruntesc cu blenderul vertical pana ajungem la consistenta dorita.
5-Supa se trece si prin strecuratoarea-sita pentru o consistenta si mai fina.
6-Se condimenteaza cu sare si piper.
Supa se serveste cu crutoane de paine,busuioc(proaspat sau uscat) si un strop de ulei de masline.
Comentarii