Supa crema de usturoi (de post)
Ingrediente
Usturoi-3 capatani
Carofi-2
Ceapa-1
Telina-1 felie
Sare
Piper
Cimbru uscat
Ulei de masline-cateva picaturi
Mod de preparare
1-Capatanile de usturoi se invelesc in hartie de copt si se coc in cuptor pana devin moi.
2-Legumele curatate si taiate cubulete se pun la fiert in aproximativ 1l de apa cu un praf de sare.
3-Cand legumele sunt fierte, se scurge supa rezultata si se pastreaza.
4-Legumele, inclusiv usturoiul copt, se paseaza cu blenderul vertical, apoi se adauga supa pastrata pana se ajunge la consistenta dorita.
5-Se condimenteaza cu sare si piper
6-Supa crema de usturoi se serveste cu crutoane de paine, boia afumata, un strop de ulei de masline si cimbru uscat presarat deasupra.
Comentarii