Supa crema de usturoi (de post)



Una dintre cele mai bune supe! Se va numara cu siguranta printre preferate, mai ales ca se face si repede! Potrivita in zile de post. Potrivita in zile reci.☔


Ingrediente

Usturoi-3 capatani
Carofi-2
Ceapa-1
Telina-1 felie
Sare
Piper
Cimbru uscat
Ulei de masline-cateva picaturi


Mod de preparare

1-Capatanile de usturoi se invelesc in hartie de copt si se coc in cuptor pana devin moi.
2-Legumele curatate si taiate cubulete se pun la fiert in aproximativ 1l de apa cu un praf de sare.
3-Cand legumele sunt fierte, se scurge supa rezultata si se pastreaza.
4-Legumele, inclusiv usturoiul copt, se paseaza cu blenderul vertical, apoi se adauga supa pastrata pana se ajunge la consistenta dorita.
5-Se condimenteaza cu sare si piper
6-Supa crema de usturoi se serveste cu crutoane de paine, boia afumata, un strop de ulei de masline si cimbru uscat presarat deasupra.














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)