Bezele din aquafaba (de post)




De la bun inceput vreau sa subliniez faptul ca aceasta reteta este pentru cuptorul cu gaz. Cel simplu, da, basic...Daca aveti in dotare aparatura profi, cu atat mai simplu, se gasesc "n" variante de preparare a bezelelor pe net; dar, daca va incumetati / incapatanati sa le reusiti la un aragaz simplu...puteti sa cautati mult si bine...Le-am ratat eu deja de doua ori, dar, in ultimul timp, am invatat "sa comunic" mai bine cu ingredientele, sa le inteleg, asa ca va impartasesc experienta mea, astfel incat sa nu mai ramana loc de esec. Si mai ales ca este vorba de bezele de post! Sunt de post, nici urma de ou, dar nu o sa simtiti diferenta!


Ingrediente:

Aquafaba (este apa din conserva de naut)- 120-123 ml (de la 2 conserve, pastrate la frigider!!!)
Zahar pudra- 200 g
Amidon din porumb- 1 lingura cu varf
Sare fina- 1 praf
Decor- fructe, frunze de menta, ciocolata topita


Mod de preparare:

1-Zaharul si amidonul se amesteca.
2-Aquafaba se strecoara intr-un bol curat si uscat.
3-Se adauga sarea si se mixeaza la viteza maxima pana ce are aspectul unei spume ferme (in jur de 10 minute). Mda, se poate si cu mixerul de mana!
4-Se adauga treptat cate o lingura din amestecul de zahar si amidon. Dupa fiecare lingura adaugata se mixeaza bine. In total, se aduna vreo 25 minute de mixat!
5-Este gata in momentul in care bezeaua este ferma, lucioasa si nu curge (intoarceti castronul cu "capul" in jos 😀).
6-Se pun gramajoare din compozitie (cu spatiu intre ele, deoarece se intind la copt) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
7-Doar acum se aprinde focul in lada cuptorului! Se pune tava in cuptor, pe nivelul din mijloc, la foc mic, cu usa intredeschisa (eu am blocat-o cu coada unei linguri de lemn).
8-Ar trebui sa fie gata intr-o ora si jumatate, in momentul in care se desprind de pe hartia de copt.
9-Se lasa sa se raceasca complet in lada aragazului.

Ufff!!! 😵 A meritat, totusi!!!














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)