Biscuiti Cornelia
Am tinut neaparat sa incep acest blog cu cea mai buna reteta de biscuiti! In curand (garantez!) va fi si preferata voastra. De ce? Pentru ca se prepara
rapid, e absolut delicioasa si, nu in ultimul rand, nu exista sa nu va reuseasca! Practic, e
o reteta de fursecuri, cu mici variatii ale cantitatilor. Eu o am de la prietena
mea, Cornelia; reteta nu avea un nume, asa ca de la inceput am numit minunatiile"biscuiti Cornelia".
Atentie! Creeaza dependenta!
Atentie! Creeaza dependenta!
Ingrediente
Zahar pudra-150g
Unt 65/00 grăsime- 250g(la
temperatura camerei)
Faina alba-350g
Galbenus de
ou-2(la temperatura camerei)
Galbenus de ou pentru uns,optional
Mod de preparare
1-Se amesteca
galbenusurile de ou si zaharul pudra cu mixerul (sau cu lingura, rezultatul e
acelasi).
2-Se adauga untul cubulete.
3-Dupa ce s-a format un amestec omogen, incepem sa incorporam treptat faina, amestecand cu lingura.
4-Aluatul rezultat se acopera cu o folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.
5-Se intinde aluatul pe suprafata tapetata cu putina faina, o foaie cu grosimea de aproximativ o jumatate de centimetru, poate un pic mai mult (daca e mai subtire foaia, biscuitii ies mai crocanti, dar tot buni).
6-Se taie cu sabloanele dorite si se ung cu galbenus de ou (acest aspect e optional).
7-Se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, in jur de 8 minute, dar se urmareste evolutia lor, cu grija sa nu se arda; cand incep sa se rumeneasca dedesubt sunt gata!
II puteti lasa ca atare sau ii puteti decora cu ciocolata topita. Fara exagerare, sunt de-a dreptul uluitor de buni!
Va indemn sa framantati!
2-Se adauga untul cubulete.
3-Dupa ce s-a format un amestec omogen, incepem sa incorporam treptat faina, amestecand cu lingura.
4-Aluatul rezultat se acopera cu o folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.
5-Se intinde aluatul pe suprafata tapetata cu putina faina, o foaie cu grosimea de aproximativ o jumatate de centimetru, poate un pic mai mult (daca e mai subtire foaia, biscuitii ies mai crocanti, dar tot buni).
6-Se taie cu sabloanele dorite si se ung cu galbenus de ou (acest aspect e optional).
7-Se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, in jur de 8 minute, dar se urmareste evolutia lor, cu grija sa nu se arda; cand incep sa se rumeneasca dedesubt sunt gata!
II puteti lasa ca atare sau ii puteti decora cu ciocolata topita. Fara exagerare, sunt de-a dreptul uluitor de buni!
Va indemn sa framantati!
Comentarii