Saratele
Iata cea mai
simpla reteta de saratele! Aveti nevoie de doar trei ingrediente principale, in cantitati
egale. O gustare pe care copiii o vor
adora !
Ingrdiente (pentru
doua tavi de aragaz)
Faina alba-250g
Unt rece-250g
Telemea-250g
Galbenus de ou-1
Seminte pentru decor
Galbenus de ou-1
Seminte pentru decor
Mod de preparare
1-Intr-un bol
incapator amestecam cele trei ingrediente (faina, untul si telemeaua) pana obtinem o coca.
2-Intindem coca pe o suprafata infainata; foaia sa aiba o grosime de aproximativ 3mm.
3-Se decupeaza in formele dorite.
4-Se ung cu galbenus de ou si se presara seminte deasupra (eu am folosit susan alb si negru, dar se mai pot folosi: chimion, boia de ardei, etc).
5-Se lasa la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 8 minute, la foc mediu spre mic dar, cum spun de obicei, cu grija, verificati sa nu se arda !
Rezultatul este unul delicios !
2-Intindem coca pe o suprafata infainata; foaia sa aiba o grosime de aproximativ 3mm.
3-Se decupeaza in formele dorite.
4-Se ung cu galbenus de ou si se presara seminte deasupra (eu am folosit susan alb si negru, dar se mai pot folosi: chimion, boia de ardei, etc).
5-Se lasa la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 8 minute, la foc mediu spre mic dar, cum spun de obicei, cu grija, verificati sa nu se arda !
Rezultatul este unul delicios !
Merita sa framantati !
Comentarii