Foitaj impletit cu mere (de post)
O cale rapida catre ceva dulce in post. Da, am folosit un foitaj cumparat, de post, dar nici vorba sa fie unul cu margarina! Impletitura este un aspect optional, dar adauga acel accent de sofisticare binevenit in cazul unui preparat atat de simplu!
Ingrediente:
Foitaj Linco- 1 pachet
Mere- 4
Zeama de la 1/2 lamaie
Zahar brun- 4 linguri
Vanilie- 3 pliculete
Scortisoara- 1 lingurita
Faina- pentru planul de lucru
Zahar praf- pentru decor
Mod de preparare:
1-Aluatul de foitaj se decongeleaza conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Merele se curata, se taie in cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie.
3-Se pun intr-o tigaie, impreuna cu 3 linguri de zahar brun, vanilia si scortisoara, la foc mediu. Se amesteca constant pana incepe sa se topeasca zaharul.
4-Aluatul se intinde putin cu sucitorul pe o suprafata pudrata cu faina. Se imparte in doua.
5-Pe mijlocul celor doua foi rezultate, se repartizeaza compozitia de mere in mod egal.
6-Cu ajutorul unui cutit ascutit se fac taieturi de-o parte si de cealalta a foilor (vezi foto).
7-Se realizeaza impletiturile (vezi foto).
8-Pe suprafata celor doua impletituri se presara restul de zahar brun.
9-Se coace in cuptorul preincalzit, conform indicatiilor de pe ambalajul aluatului de foitaj.
10-Dupa ce s-au racit suficient, impletiturile se pudreaza cu zahar praf.
Comentarii