Pastrav la cuptor cu mujdei de usturoi si mamaliga
Cand ai pastravi de calitate, reteta e mai mult ca sigur reusita! DAR!!! Daca mai ai si ocazia sa inveti de la nume cu rezonanta in lumea culinara, cina ta simpla tinde rapid spre senzational! Multumiri pentru "taine " si inspiratii chef Georgeo Andrei, chef Ionut Mangu si invitatului special, Razvan Constantin, semifinalist Chefi la cutite!
Ingrediente:
Pastravi- 4 (atat am gatit eu)
Ulei de masline- 2 linguri
Sare
Piper
Boia dulce afumata
Cimbru verde
Felii de lamaie
Boabe de piper mozaic
Pentru mamaliga:
Apa- 1l
Sare - 1 lingurita
Faina de malai- 350g
Unt- 30-40 g
Pentru mujdei:
Vezi aici
Mod de preparare:
1-Pastravii se curata, se spala si se usuca cu prosoape absorbante.
2-Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza (interior si exterior) cu sare, piper si boia dulce afumata.
3-Se completeaza aromele cu felii de lamaie, crengute de cimbru verde si boabe de piper mozaic.
4-Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, pe nivelul din mijloc. Se verifica gradul de gatire din cand in cand.
5-Mujdeiul se pregateste ca aici.
6-Pentru mamaliga: se pune apa la fiert impreuna cu sarea; din momentul in care incepe sa fiarba se adauga treptat faina de malai, in fir subtire, amestecand continuu cu telul. Spre finalul gatirii se adauga untul.
Cat despre vinul care intregeste masa, curand!
Comentarii