Briose cu ciocolata





Zilele trecute am tot cautat o reteta de briose cu ciocolata; multe retete promiteau rasfat, dar mie mi-a atras atentia aceasta publicata de Bucataria Romaneasca. Simplu de pregatit, simplu de savurat!
Din seria: de pregatit impreuna cu copiii!


Ingrediente

Unt-120g(la temperatura camerei)
Zahar pudra-90g
Oua-3(la temperatura camerei)
Faina-150g
Cacao-30g
Zahar vanilat-2 plicuri
Praf de copt-o jumatate plic
Un praf de sare
Esenta rom
Patratele de ciocolata alba si neagra(pentru umplutura)

Decor-ciocolata alba si neagra, grisine cu ciocolata

Mod de preparare

1-Se mixeaza untul si zaharul pudra pana se obtine o compozitie omogena.
2-Se adauga pe rand ouale intregi;se mixeaza continuu.
3-Faina se amesteca cu praful de copt, praful de sare, vanilia si cacaua.
4-Se amesteca totul pana obtinem o compozitie uniforma.
5-In tava speciala se ung formele de briose cu unt si se pune compozitia (fiecare forma se umple 3/4).
6-In fiecare briosa sa pune un patratel de ciocolata (scufundat in compozitie).
7-Se pune tava in cuptorul incalzit si se lasa la foc mediu spre minim in jur de zece minute (faceti testul cu scobitoarea).
8-Dupa ce se racesc, se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie si se ornamenteaza.

Pentru glazura a 12 briose am topit 10 patratele de ciocolata neagra si 10 de ciocolata alba. Se servesc la temperatura camerei.













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)