Briose cu ciocolata
Zilele trecute am tot cautat o reteta de briose cu ciocolata; multe retete promiteau rasfat, dar mie mi-a atras atentia aceasta publicata de Bucataria Romaneasca. Simplu de pregatit, simplu de savurat!
Din seria: de pregatit impreuna cu copiii!
Ingrediente
Unt-120g(la temperatura camerei)
Zahar pudra-90g
Oua-3(la temperatura camerei)
Faina-150g
Cacao-30g
Zahar vanilat-2 plicuri
Praf de copt-o jumatate plic
Un praf de sare
Esenta rom
Patratele de ciocolata alba si neagra(pentru umplutura)
Decor-ciocolata alba si neagra, grisine cu ciocolata
Mod de preparare
1-Se mixeaza untul si zaharul pudra pana se obtine o compozitie omogena.
2-Se adauga pe rand ouale intregi;se mixeaza continuu.
3-Faina se amesteca cu praful de copt, praful de sare, vanilia si cacaua.
4-Se amesteca totul pana obtinem o compozitie uniforma.
5-In tava speciala se ung formele de briose cu unt si se pune compozitia (fiecare forma se umple 3/4).
6-In fiecare briosa sa pune un patratel de ciocolata (scufundat in compozitie).
7-Se pune tava in cuptorul incalzit si se lasa la foc mediu spre minim in jur de zece minute (faceti testul cu scobitoarea).
8-Dupa ce se racesc, se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie si se ornamenteaza.
Pentru glazura a 12 briose am topit 10 patratele de ciocolata neagra si 10 de ciocolata alba. Se servesc la temperatura camerei.
Comentarii