Avocado copt cu bacon si oua de prepelita
Minunatul si versatilul avocado! De aceasta data completat cu bacon si oua de prepelita. Mic dejun, brunch sau cina? Nu cred ca mai are importanta. Este pana la urma o masa completa, iar sosul bavarez este cireasa de pe tort!
Ingrediente:
Avocado copt- 1
Bacon-2 felii
Oua de prepelita- 2
Ceapa rosie- 1-2 felii
Sare
Piper
Seminte de susan si dovleac
Rosii
Ardei
Patrunjel verde
Felii de lamaie
Pentru sos:
Unt- 50 g
Galbenusuri- 2
Zeama de lamaie- 2 lingurite
Sare
Piper alb
Smantana LaDorna 20% grasime- 2 linguri
Hrean -1 bucatica de 1 cm (razuit)
Cimbru- 1/2 lingurita
Mod de preparare:
1-Avocado se taie de jur imprejur, pe lungime, se rasuceste usor si se desprind cele doua parti; se scoate osul. Jumatatile se pun intr-un vas termorezistent.
2-Cu o lingura se marunteste putin miezul de avocado si se condimenteaza cu sare si piper.
3-In fiecare jumatate se pune cate o felie de bacon, se sparge cate un ou de prepelita si se completeaza cu ceapa rosie feliata.
4-Se presara patrunjel verde maruntit si seminte de susan si dovleac.
5-Se pune vasul in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, foc mediu, aproximativ 15 minute.
6-Intre timp se pregateste sosul bavarez: se topesc 50 g unt si se lasa sa se racoreasca.
7-Galbenusurile, putina sare si zeama de lamaie se pun intr-un bol metalic (sau o cratita) si se bat cu telul pana se omogenizeaza.
8-Se transfera pe bain-marie si se amesteca constant, la foc minim, pana ce compozitia se incalzeste (mare grija sa nu se gateasca galbenusurile!).
9-Se toarna untul topit (si ajuns la temperatura camerei) in fir subtire si se amesteca cu telul pana la omogenizare. Se condimenteaza cu sare si piper alb.
10-Sosul se completeaza cu 2 linguri de smantana LaDorna (20% grasime), hreanul razuit si cimbru. Daca este cazul, se completeaza cu sare, piper, zeama de lamaie.
Preparatul se serveste cald. Intregiti masa cu rosii, ardei, patrunjel verde, felii de lamaie si pofte sanatoase!
Comentarii