Salata de dovlecei




Salata aceasta se pregateste intr-o clipita si este perfecta pentru micul dejun. Se integreaza perfect printre legume proaspete. De vara!


Ingrediente:

Dovlecei- 850 g (curatati)
Usturoi- 4 catei
Smantana grasa- 2 linguri (sau maioneza)
Mustar dulce- 1 lingura
Ardei gras rosu- 1/2
Fulgi de drojdie inactiva- 2 linguri (optional)
Sare- 1 lingura (sau dupa gust)
Piper
Verdeturi maruntite


Mod de preparare:

1-Dovleceii (curatati) se taie cuburi si se pun in apa cu sare (se pun in momentul in care apa deja fierbe!); se lasa pana sunt partial fierti.
2-Se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs 20-30 de minute.
3-Ardeiul si usturoiul se maruntesc.
4-Se amesteca toate ingredientele intr-un bol si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se serveste cu paine proaspata / prajita si legume de vara!








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)