Porumb pe gratar



Porumbul fiert este foarte bun! Dar, parca imi era dor de porumb prajit, cum se facea in copilarie, pe jar. Nu am avut jar, dar avem un gratar electric extrem de folosit in bucatria noastra!


Ingrediente:

Porumb- 2
Unt- 15 g
Sare- 1/2 lingura
Boia dulce afumata- 1 lingurita
Usturoi praf- 1 lingurita


Mod de preparare:

1-Porumbul se fierbe.
2-Dupa ce a fiert, porumbul se rupe in doua (obtinandu-se astfel 4 bucati) si se fixeaza pe frigarui (vezi foto).
 3-Se pune pe gratarul incins si se intoarce pe masura ce se rumeneste.
4-Intr-un bol mic se amesteca untul, sarea, boiaua si usturoiul, pana se ajunge la consistenta unui sos.
5-Porumbul rumenit se unge cu amestecul pregatit (vezi foto).

Optional, se poate servi cu smantana.



 

  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)