Morcovi caramelizati cu susan (de post sau nu...)



Sunt atat de buni morcovii pregatiti astfel, incat nu imi pot imagina ca cineva i-ar refuza! Nici macar copiii mofturosi ! 😉


Ingrediente:

Morcovi- 3
Miere- 1 lingura
Susan alb / negru
Unt- 15 g (sau ulei- 1/2 lingura)


Mod de preparare:

1-Morcovii se curata si se taie in bucati egale (de exemplu, in jumatati); daca sunt mai grosi, se injumatatesc si pe latime.
2-Se pun la fiert in wok / tigaie. Apa sa fie doar cat sa ii acopere; se completeaza la nevoie.
3-Cand sunt fierti (dar fermi!), se elimina apa (daca este cazul), se da focul la minim si se adauga mierea si untul / uleiul. Se intorc morcovii astfel incat sa se caramelizeze frumos.
4-Inainte cu cateva secunde de a opri focul, se adauga susanul peste morcovii lipiciosi.

Se pot folosi ca si garnitura la muuulte feluri. Eu i-am folosit pentru a imbogati o supa crema de telina.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)