Supa crema de migdale si usturoi (de post sau nu...)
Minunatie de supa crema! Stiu cum suna, dar e adevarul! Si este meritul ingredientelor minunate ce se imbina desavarsit si genereaza stari de bine. Incercati!
Ingrediente (pentru 2 portii) :
Migdale- 100 g
Usturoi- 1 capatana
Ulei de masline- 2 linguri
Paine alba (de calitate)- 70 g
Apa- 300 ml
Otet de mere- 1 lingurita
Sare
Piper alb
Nucsoara
Patrunjel verde
Smantana LaDorna, 20% grasime (optional)
Mod de preparare:
1-Migdalele se hidrateaza in apa peste noapte, apoi se decojesc.
2-Migdalele, usturoiul (curatat), painea alba, uleiul de masline si jumatate din cantitatea de apa se pun intr-un bol si se mixeaza cu blenderul vertical pana ce se obtine o crema densa.
3-Se completeaza cu restul cantitatii de apa si otetul de mere si se omogenizeaza.
4-Se asezoneaza cu sare, piper alb si nucsoara macinata.
5-Supa crema se serveste cu patrunjel verde, bucati de migdale si belsug de smantana (daca nu este de post).
Comentarii