Supa crema de telina garnisita cu morcovi caramelizati (de post sau nu...)



Cele mai creative idei pornesc, de multe ori, de la o simpla imagine, de la o culoare pe care vrei sa o transformi...cel putin in cazul meu asa a fost cu aceasta reteta: am vrut un fel pe care sa il decorez cu morcovi caramelizati, m-am gandit sa fie o supa crema, sa fie alba si, pana la urma, a rezultat ce vedeti in cele ce urmeaza. Totul se pregateste atat de simplu, este o mancare rapida, sanatoasa si plina de savoare! In plus, arata sofisticat!

! Reteta se poate pregati de post, eliminand smantana (la supa crema) si inlocuind untul cu ulei (in cazul morcovilor caramelizati).


Ingrediente:

Telina- 1 (medie)
Ceapa galbena- 1
Cartofi- 1
Usturoi- 3-4 catei (sau dupa preferinta; eu am pus 1 capatana...)
Sare
Piper alb
Patrunjel verde
Marar verde
Crutoane de paine (vezi modul de preparare aici)
Smantana- optional
Susan alb / negru
Morcovi caramelizati (vezi reteta aici)


Mod de preparare:

1-Telina, ceapa si cartofii se curata, se taie grosier si se pun la fiert in apa cu sare.
2-Dupa ce au fiert, legumele se mixeaza cu blenderul vertical.
3-Se adauga si usturoiul si se mixeaza pana ce supa are consistenta dorita. Daca este cazul se completeaza cu apa.
4-Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
5-Se poate servi cu smantana, crutoane de paine, patrunjel / marar verde, usturoi copt, susan si, obligatoriu, cu morcovi caramelizati!

Indrazniti sa impresionati!















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)