Blat de pizza (pufos)












Voua cum va place blatul de pizza: crocant sau pufos? O reteta buna de blat pufos am gasit aici. Incercata!


Ingrediente: (pentru 2 pizza de 30 cm)

Faina-500 g
Drojdie uscata-2 lingurite
Apa calduta-160 ml
Zahar-1 lingura
Sare-1 lingurita
Ulei de masline-2 linguri
Bere-160 ml


Mod de preparare:

1-Se amesteca drojdia, apa calda si zaharul si se lasa aproximativ cinci minute, cat sa se activeze drojdia.
2-Faina se amesteca cu celelalte ingrediente (inclusiv drojdia activata) si se framanta aluatul minim zece minute.
3-Aluatul se lasa la crescut intre doua si trei ore (minim doua ore).
4-Aluatul se imparte in doua parti egale ( spuneam ca ajunge pentru doua pizza de 30 cm).
5-Se ia o prima jumatate din aluat si se intinde in tava tapetata cu hartie de copt (nu inlocuiti hartia de copt, nu ungeti tava cu ulei, in nici un caz!)
6-Se mai lasa la crescut in tava 10-15 minute.
7-Se pun ingredientele dorite si se da la cuptorul preincalzit la temperatura mare pana cand blatul incepe sa se rumeneasca (aproximativ 20 minute).

Framantati!



















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)