Blat de pizza (pufos)
Voua cum va place blatul de pizza: crocant sau pufos? O reteta buna de blat pufos am gasit aici. Incercata!
Ingrediente: (pentru 2 pizza de 30 cm)
Faina-500 g
Drojdie uscata-2 lingurite
Apa calduta-160 ml
Zahar-1 lingura
Sare-1 lingurita
Ulei de masline-2 linguri
Bere-160 ml
Mod de preparare:
1-Se amesteca drojdia, apa calda si zaharul si se lasa aproximativ cinci minute, cat sa se activeze drojdia.
2-Faina se amesteca cu celelalte ingrediente (inclusiv drojdia activata) si se framanta aluatul minim zece minute.
3-Aluatul se lasa la crescut intre doua si trei ore (minim doua ore).
4-Aluatul se imparte in doua parti egale ( spuneam ca ajunge pentru doua pizza de 30 cm).
5-Se ia o prima jumatate din aluat si se intinde in tava tapetata cu hartie de copt (nu inlocuiti hartia de copt, nu ungeti tava cu ulei, in nici un caz!)
6-Se mai lasa la crescut in tava 10-15 minute.
7-Se pun ingredientele dorite si se da la cuptorul preincalzit la temperatura mare pana cand blatul incepe sa se rumeneasca (aproximativ 20 minute).
Framantati!
Comentarii