Stele din malai (rateta cu eritrit)





Imi doream de ceva timp sa incerc eritritul, mai ales pentru copii, pentru gustarile lor dulci. Pentru cine nu stie ce este acest produs: inlocuitor sanatos al zaharului, cu gust de zahar chiar! Mai multe informatii aici. Biscuitii rezultati au avut succes la copii, desi am pus foarte putin eritrit raportat la cantitatea de zahar din reteta originala ( asta pentru ca am folosit si miere pentru decorare, dar e bine de stiut ca puterea de indulcire a eritritului e de 70% fata de cea a zaharului).
Sursa de inspiratie a retetei aici.


Ingrediente:

Faina-275 g
Malai-150 g
Unt-200 g (rece)
Ou-1
Eritrit pudra-30 g (reteta originala are 100 g zahar, deci puteti pune 100 g eritrit, sau dupa gust...)
Esenta de vanilie
Coaja de portocala

Pentru decor: miere( un pahar mic), seminte crude de floarea-soarelui, susan, goji, coaja de portocala, de lamaie, fulgi de migdale, seminte de mac, de in etc.


Mod de preparare:

1-Din toate ingredientele se framanta o coca.
2-Coca se infoliaza si se lasa la frigider o ora.
3-Se intinde o foaie si se decupeaza biscuitii.
4-Se dau la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 8 minute,la foc moderat-minim.
5-Biscuitii se lasa sa se raceasca,apoi se ung cu miere si se decoreaza cu seminte,fructe uscate,coaja de portocale etc.

Mie mi-au placut mult cei decorati cu coaja de portocala, poate din cauza ca ma duc cu gandul la sarbatorile iernii...

Cer instelat va doresc! Si daca nu aveti unul, framantati-l!











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)