Prajitura cu mere (de post)




Acum, ca a inceput postul Craciunului, am inceput sa caut inspiratie "de post". Si nu s-a lasat mult asteptata, caci retetele de la Bucate aromate nu dezamagesc! Asa este: o prajitira care promite si se tine de cuvant! Iata mai jos varianta adaptarii mele:


Ingrediente:

Faina-250 g
Praf de copt-1 lingurita
Nuca de cocos-30 g
Dulceata de visine si zmeura-100 g
Ulei-100 ml
Apa minerala-200 ml
Zahar-120 g
Scortisoara-1/2 lingurita
Sare-1 praf
Esenta de vanilie-1 lingurita
Mere-2(medii)
Zahar pudra + scortisoara- pentru ornat


Mod de preparare:

1-Se amesteca intr-un bol ingredientele lichide (apa minerala, uleiul, esenta de vanilie si dulceata).
2-Se amesteca intr-un alt bol toate celelalte ingrediente.
3-Acest din urma amestec se adauga peste amestecul lichid si se omogenizeaza bine.
4-Se adauga merele curatate si taiate cubulete.
5-Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit (170 grade) si se lasa aproximativ 30 minute.
6-Cand incepe sa se rumeneasca faceti testul cu scobitoarea.
7-Cand prajitura s-a racit, se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.

Dulce de post!
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)