Prajitura cu mere (de post)
Acum, ca a inceput postul Craciunului, am inceput sa caut inspiratie "de post". Si nu s-a lasat mult asteptata, caci retetele de la Bucate aromate nu dezamagesc! Asa este: o prajitira care promite si se tine de cuvant! Iata mai jos varianta adaptarii mele:
Ingrediente:
Faina-250 g
Praf de copt-1 lingurita
Nuca de cocos-30 g
Dulceata de visine si zmeura-100 g
Ulei-100 ml
Apa minerala-200 ml
Zahar-120 g
Scortisoara-1/2 lingurita
Sare-1 praf
Esenta de vanilie-1 lingurita
Mere-2(medii)
Zahar pudra + scortisoara- pentru ornat
Mod de preparare:
1-Se amesteca intr-un bol ingredientele lichide (apa minerala, uleiul, esenta de vanilie si dulceata).
2-Se amesteca intr-un alt bol toate celelalte ingrediente.
3-Acest din urma amestec se adauga peste amestecul lichid si se omogenizeaza bine.
4-Se adauga merele curatate si taiate cubulete.
5-Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit (170 grade) si se lasa aproximativ 30 minute.
6-Cand incepe sa se rumeneasca faceti testul cu scobitoarea.
7-Cand prajitura s-a racit, se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.
Dulce de post!
Comentarii