Ciorba de fasole




Fara indoiala e cea mai populara reteta de ciorba printre romani! E binevenita in orice sezon, dar acum, sub autoritatea sezonului rece, mai mult ca oricand. Si, daca nu sunteti convinsi de beneficiile fasolei uscate, aflati aici zece motive pentru care sa o consumati!


Ingrediente:

Fasole alba uscata-400 g
Ceapa-1
Cartofi-2
Morcovi-1
Ardei-1
Telina-1 felie
Radacina de patrunjel-1 bucatica
Pastarnac-1 bucatica
Foi de dafin-2
Carnati afumati
Usturoi-3 catei (zdrobiti si tocati)
Verdeturi (patrunjel, marar si neaparat tarhon)
Bulion
Sare
Piper
Zeama de la muraturi


Mod de preparare:

1-Fasolea alba se pune la inmuiat in apa inca din seara de dinaintea gatirii. Apa se schimba de 2-3 ori.
2-A doua zi se pune la fiert in apa curata. Dupa prima tura de fierbere, apa se schimba.
3-Acum se adauga toate legumele tocate cubulete,foile de dafin si carnatii afumati taiati felii.
4-Cand sunt fierte toate, se adauga bulionul (dupa gustul fiecaruia), usturoiul si se potriveste de sare si piper.
5-La final, se potriveste gustul acrisor cu zeama de muraturi si se adauga verdeturile.












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)