Ciorba de perisoare




Daca tot suntem la inceput de sezon rece, supele si ciorbitele consistente nu trebuie sa ne lipseasca!
Clar, ciorba de perisoare este preferata multora!


Ingrediente:

Ceapa-1(mare)
Morcovi-2
Cartofi-2
Telina-1 felie
Ardei rosu-1
Pastarnac-1(mic)
Patrunjel radacina-1 bucatica
Verdeturi(patrunjel, marar, leustean)
Lamaie-1
Ou- 1
Sare
Piper
Unt-1 bucatica
Smantana
Ardei iute- optional


Pentru perisoare:

Carne tocata- 500 g
Ou- 1
Ceapa- 1(mica)
Usturoi- 2-3 catei (zdrobiti si tocati)
Verdeturi- patrunjel, marar (maruntite)
Gris- 1-2 linguri
Sare
Piper
Boia dulce


Mod de preparare:

1-Se amesteca bine ingredientele mentionate in partea Pentru perisoare si se formeaza perisoarele.
2-Toate legumele se taie cubulete si se calesc (in oala in care se pregateste ciorba) cu bucatica de unt, in jur de 2-3 minute, amestecand tot timpul.
3-Se completeaza cu apa si se da la fiert.
4-Dupa ce incepe sa fiarba se pun perisoarele si se lasa, la foc mic si cu capacul pus, pentru inca aproximativ 20-30 minute.
5-Se adauga zeama de la lamaie, verdeturile tocate si se potriveste de sare si piper.
6-Se amesteca 1 ou cu 2-3 linguri de smantana si se toarna in oala cu ciorba.

Optional, se serveste cu ardei iute.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)