Cartofi sotati in unt cu mujdei de usturoi
Nu v-ati plictisit de cartofii taiati in forme atat de obisnuite ochilor?! Ce-i drept, am vazut doar asa, "in treacat", o fotografie a unor cartofi "modelati" cu ajutorul dispozitivului de facut bilute din pepene, dar nu am mai avut rabdare pana la lectia respectiva si m-am gandit sa improvizez eu ceva, intre timp. Asa ca, pana sa dobandesc mai multe cunostinte despre popularii cartofi, am compus o astfel de garnitura rapida. Pentru o dupa-amiaza de duminica tarzie si obosita.
Ingrediente:
Cartofi- 4 (medii)
Unt- 50 g (aproximativ)
Sare
Piper
Codite de patrunjel
Mujdei de usturoi cu smantana- vezi ingredientele si reteta aici
Mod de preparare:
1-Mujdeiul de usturoi cu smantana se prepara dupa reteta de aici si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
2-Cartofii se curata, se spala si se usuca.
3-Cu ajutorul dispozitivului (vezi foto) se scot cat mai multe bilute din cartofi. Resturile se pot folosi la alt gen de preparate pe baza de cartofi.
4-Bilutele din cartofi se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Se verifica periodic (se testeaza cu varful cutitului gradul de gatire).
5-Cartofii copti se soteaza in unt incins, pana se rumenesc uniform (aproximativ 2 minute).
6-Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust (a se tine cont ca mujdeiul de usturoi este deja condimentat).
7-Coditele de patrunjel se maruntesc si se presara peste cartofi.
8-Se serveste cu mujdei aprig de smantana!
Poate fi o garnitura apreciata pentru o friptura de sarbatoare, nu credeti?!
Comentarii