Focaccia (de post)



Incercati aceasta reteta si o sa va aduca bucurie! Foarte important este sa folositi un ulei de masline de buna calitate, iar in ceea ce priveste cantitatea, puneti exact atat cat indica reteta!


Ingrediente:

Faina 000- 500 g
Drojdie uscata- 7 g
Apa calduta- 380 - 400 ml
Sare- 1 lingura (rasa)
Zahar- 1 lingurita
Ulei de masline- 5 linguri

Ulei de masline +
Rosii proaspete + busuioc + usturoi
Rosii uscate + oregano
Sare grunjoasa + cimbru
Ceapa verde + boia dulce
Masline + patrunjel verde


Mod de preparare:

1-Faina se amesteca cu drojdia, sarea si zaharul. Treptat se adauga apa si se framanta aluatul.
2-Se adauga si uleiul si se framanta pana este absorbit complet in aluat.
3-Se acopera bolul cu o folie si se lasa in loc ferit de curenti, pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
4-Se imparte aluatul in 5-6 bucati egale, se formeaza turtitele si se aplatizeaza cu mainile.
5-Se stropesc cu putin ulei de masline si se presara cu masline, verdeturi, sare etc. (vezi combinatiile folosite de mine la ingrediente).
6-Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mare.

 Framantati!














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)