Ketchup dulce de casa



A trecut ceva timp de cand nu am mai facut ketchup in casa, dar am reluat bunul si gustosul obicei. Noi il preferam dulce, asa ca in lista ingredientelor folosite de mine nu o sa gasiti ardei iute, de exemplu. In functie de gustul fiecaruia, se adauga sau se elimina unele ingrediente. Doar gustati, asezonati, potriviti si satisfactia lucrului bine facut in casa nu va intarzia!


Ingrediente:

Rosii- 2 kg
Ardei (rosii si galbeni)- 10 bucati
Ceapa- 2 (mari)
Usturoi- 2 capatani
Foi de dafin- 4
Busuioc uscat / proaspat
Oregano uscat / proaspat
Piper mozaic boabe
Cimbru uscat / proaspat
Tarhon uscat / proaspat
Frunze de telina
Otet- 1/4 cana (aproximativ)
Sare
Zahar


Mod de preparare:

1-Rosiile, ardeii, ceapa si 1 capatana de usturoi se curata, se taie grosier si se pun intr-o oala incapatoare.
2-Se adauga: foi de dafin, busuioc, oregano, piper, cimbru, tarhon, frunze de telina si se pune oala la foc mediu spre mic. Se amesteca ocazional.
3-Cand compozitia incepe sa scada si se ingroasa, se ia de pe foc, se adauga restul de usturoi, sare, zahar si otet.
4-Se mixeaza cu blenderul vertical si se potriveste gustul in functie de preferinte (sare, piper, otet).
5-Se pune din nou la foc pana se obtine consistenta dorita.
6-Se toarna compozitia calda in borcane / sticle sterilizate, cu inchidere ermetica.












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)