Orez cu lapte


Ce desert minunat!!! Se prepara atat de repede si este atat de bun, incat nu inteleg: de ce sa il cumperi din magazin?!


Ingrediente (pentru 5 portii) :

Orez alb- 300 g (eu am folosit risotto pilaf)
Apa- 600 ml
Lapte- 600 ml
Sare- 1 praf
Zahar vanilat- 4 pliculete
Zahar pudra- 4 linguri
Unt- 25 g
Coaja de lamaie
Scortisoara


Mod de preparare:

1-Orezul (spalat) se pune la fiert in apa cu 1 praf de sare, la foc mediu spre mic; se amesteca din cand in cand. Se lasa la fiert cu 5-7 minute mai putin decat timpul indicat pe pachet (de exemplu: in cazul meu, timpul de fierbere era de 16-18 minute si am lasat 10).
2-Se adauga laptele, vanilia si zaharul. Se amesteca si se lasa la fiert inca 5 minute (aproximativ) tot la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand. Este gata in momentul in care orezul este al dente (se verifica!).
3-Se adauga untul si se amesteca pana este complet incorporat.
4-Se serveste presarat cu scortisoara, coaja de lamaie razuita, dulceata...simplu?!

Copilarii! Delicioase!











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)