Conopida la cuptor cu spaghete din zucchini si sos de mustar aromatizat (de post)
Aceasta reteta nu este o noutate neaparat, conopida la cuptor se regaseste intr-o combinatie reusita si aici, dar spaghetele din zucchini au fost curiozitatea unei cine sanatoase si delicioase. Peste asteptari!
Ingrediente:
Conopida- 1
Zucchini- 1
Ulei (preferabil de masline)- 3 linguri
Sare- 1/2 lingura
Susan alb/negru- optional
Pentru sos:
Mustar cu boabe- 2 linguri
Miere- 2 linguri
Ulei de masline- 2 linguri
Lamaie- 1
Ierburi aromate (eu am folosit rozmarin)
Mod de preparare:
1-Conopida se pregateste ca aici, pasii 2 si 3.
2-Sosul se pregateste ca aici.
3-Zucchini se curata si se taie cu masina de spiralat (daca nu aveti o astfel de masina, formati spaghetele cu ajutorul unui curatitor de legume).
4-Se incinge 1 lingura de ulei in wok, apoi se pun spaghetele din zucchini, amestecand continuu 1-2 minute.
5-Se monteaza preparatul si, optional, se presara cu susan alb/negru.
Comentarii