Conopida la cuptor cu taitei de orez si salata (de post)
Am mai spus cat imi place Mary Berry si nu cred ca as gasi cuvintele cele mai potrivite sa imi descriu admiratia fata de emisiunile sale culinare! Atunci cand este la TV Paprika, eu suspend orice as avea in lucru, copiii renunta la desene animate, cu totii "savuram" retetele ei! Prin urmare, pentru pranzul nostru de azi, inspiratia a fost minunata noastra Mary Berry!!!
Ingrediente:
Conopida- 1 (mica)
Taitei de orez- 1 portie
Salata verde- 3-4 frunze
Rosii cherry trimix- 9-10
Ulei- 3 linguri (preferabil de masline)
Mustar cu boabe- 1 lingura
Lamaie- 1/2
Miere- 1 lingura
Usturoi copt- 2 catei (optional)
Sare
Mod de preparare:
1-Taiteii de orez se pun intr-un castron incapator si se acopera cu apa fiarta; se lasa 10 minute, apoi se scurg.
2-Conopida se desface in buchetele, se spala si se pune intr-o punga (din cele care se folosesc pentru congelator), impreuna cu 2 linguri de ulei. Punga se inchide si o scuturam, astfel incat uleiul sa imbrace toate buchetelele de conopida.
3-Intr-o tava presaram sare (aproximativ 1/2 lingura), se pune conopida si se pune tava in cuptorul incins, pe nivelul din mijloc. Conopida se intoarce din cand in cand pentru a se rumeni frumos pe toate partile. E gata destul de repede, in jur de 15 minute.
4-Se pregateste sosul: se amesteca pana la omogenizare 1 lingura miere, 1 lingura mustar cu boabe, 1 lingura ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie si usturoiul copt maruntit.
5-Se monteaza platoul: salata verde, taiteii de orez, conopida, jumatati de rosii cherry. Se serveste cu sosul pregatit.
Comentarii