Inghetata de banane si ciocolata (de post)
Inghetata pe frigul asta?! Da, da! De post? Bineinteles! Si e foooaaarte buna!
Sursa inspiratiei.
Ingrediente (pentru 5-6 cupe):
Banane coapte - 3
Cacao- 3 linguri (de preferat o cacaua neagra)
Zahar pudra- 2-3 linguri (optional)
Semintele de la 1 pastaie de vanilie sau esenta preferata (optional)
Nuca
Mod de preparare:
1-Bananele se taie bucati si se congeleaza.
2-Bucatile congelate se pun in blender si se proceseaza pana devin pasta. Recomand sa folositi un blender care sa aiba functia de maruntire gheata.
3-Se adauga cacaua, zaharul si semintele de vanilie (sau esenta) si se mai mixeaza putin.
4-Se pune inghetata intr-o cutie cu capac si se da la congelator, dar se poate servi si asa, fara sa mai congelam.
5-Nucile se pun intr-o tigaie pe foc mic si se lasa putin sa se prajeasca.Nu se lasa mult, caci pot deveni amare!
6-Inghetata se serveste cu nucile prajite.
Comentarii