Linte rosie cu orez (de post)
Cine a zis ca postul nu are savoare? In doar o ora puteti avea pe masa aceste preparate delicioase si, mai ales, sanatoase. Nu o sa insist laudand lintea (un top 10 privind beneficiile consumului de linte gasiti aici), dar daca si copiii isi mananca portia, fara nazuri, atunci mi-as permite sa nu fiu modesta: am avut o cina buna!
Ingrediente:
Linte rosie- 500 g
Ceapa- 1 (mare)
Morcovi- 2
Ardei rosu- 1
Rosii- 2
Usturoi- 3 catei
Ulei- 2 linguri
Orez- 1/2 cana
Patunjel
Sare
Piper
Boia dulce
Foaie dafin
Apa
Mod de preparare:
1-Lintea se spala si se pune intr-un bol cu apa la inmuiat, pentru 10 minute.
2-Ceapa, morcovii si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in uleiul incins, intr-o cratita incapatoare. Se amesteca mereu.
3-Dupa 1-2 minute se adauga si usturoiul tocat si se mai lasa cateva secunde, amestecand.
4-Se adauga lintea, foaia de dafin, rosiile curatate si maruntite si 2 cani de apa. Se fierbe la foc mediu si se completeaza cu apa la nevoie.
5-Se pune si orezul (spalat) la fiert, in apa rece (cantitatea de apa sa fie de doua ori mai mare decat cea de orez). Se fierbe la foc mic, pana cantitatea de apa este absorbita, amestecand ocazional.
6-Lintea rosie fierbe destul de repede, am lasat-o in jur de 20-25 de minute, la foc mediu. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce.
7-Se garniseste cu patrunjel verde.
Comentarii