Bagheta umpluta cu pui si cascaval
Aceasta reteta este o alternativa la clasicele sandvisuri, poate fi o altfel de gustare servita la micul dejun, in pauzele de peste zi sau chiar o cina rapida. O veti indragi, asta e sigur!
Ingrediente:
Bagheta- 1
Piept de pui- 1
Cascaval toast- 10
Ou- 1
Faina- 2 linguri
Pesmet- 3-4 linguri
Sare
Piper
Ulei-pentru prajit
Unt- 50 g
Usturoi- 1-2 catei
Patrunjel maruntit- 1 lingura
Cascaval razuit- 1 lingura
Mod de preparare:
1-Bagheta se taie in 5 parti egale; se scoate miezul din fiecare bucata.
2-Pieptul de pui se imparte astfel incat sa rezulte 5 bucati (fasii) aproximativ de lungimea bucatilor de bagheta.
3-Fasiile de carne se condimenteaza cu sare si piper, se dau prin faina, apoi prin oul batut si la sfarsit prin pesmet si se prajesc in ulei.
4-Fiecare bucata de carne se inveleste in 2 felii de cascaval toast (vezi foto) si se umplu bucatile de bagheta.
5-Cand toate bucatile de bagheta sunt umplute, le taiem din nou, in bucati mai mici, de aproximativ 5 cm fiecare.
6-Untul se topeste si se amesteca cu usturoiul maruntit, patrunjelul si cascavalul razuit. Cu acest amestec se ung bucatile de bagheta.
7-Se pun intr-o tava, (se pot inveli intr-o folie de aluminiu, optional) si se lasa in lada cuptorului preincalzit, in jur de 10-12 minute (foc potrivit, nivelul din mijloc al cuptorului).
Bun foarte!
Comentarii