Crema de ciocolata fara oua (pentru tort)



Din aceeasi sursa a retetelor cu care mergi la sigur, imi fac timp (dupa mai bine de o saptamana) sa adaug in colectia mea si aceasta crema de tort. M-a atras din start mentiunea"fara oua", dar sa nu va ganditi ca este o crema de post! Din cantitatile pe care le dau mai jos am umplut un tort cu patru straturi si a ramas din belsug si pentru a imbraca exteriorul.


Ingrediente:

Zahar- 200 g
Apa- 200 g
Ciocolata amaruie cu minim 50% cacao- 200 g (eu am folosit Heidi,85%)
Unt cu minim 82% grasime- 400 g  (moale)
Otet de 9,5-10 grade- 4-5 picaturi
Sare- 1 praf


Mod de preparare:

1-Apa si zaharul se pun intr-o cratita, ideal cu diametrul de 20 cm. Se adauga si otetul si se pune la foc mediu, amestecand ocazional.
2-Din momentul in care acest sirop incepe sa fiarba, se lasa 5 minute, amestecand doar din cand in cand.
3-Se adauga ciocolata bucati, se amesteca pana se topeste (fara sa luam de pe foc) si din momentul in care incepe sa clocoteasca, siropul se mai lasa 5 minute pe foc, amestecand ocazional.
4-Se lasa la racit in jur de 30 de minute (ideea e ca trebuie sa ajunga la aceeasi temperatura cu cea a untului, temperatura camerei). Foarte important: nu se amesteca in aceasta crema energic, deoarece se albeste si se cristalizeaza.
 5-Untul moale se mixeaza 2-3 minute.
6-In compozitia untului se adauga praful de sare si siropul de ciocolata (ajuns la temperatura camerei), lingura cu lingura, mixand scurt dupa fiecare transa.

Aceasta crema se poate pastra la frigider, in cutie inchisa, pana la sase saptamani.
Trebuie scoasa de la frigider cu 6-8 ore inainte de a o folosi!









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)