Felii de paine umplute cu legume




Inca o gustare adaptata dupa minunatele retete Chefclub! Eu va dau cantitatile pentru 7 felii, dar va spun ca nu va mai ramane nimic pe mai tarziu!


Ingrediente (pentru 7 bucati):

Paine toast- 7 felii
Ardei rosu- 1/2
Ardei portocaliu- 1/2
Ardei verde- 1/2
Ceapa-1 (mica)
Sunca- 2-3 felii (se poate folosi salam, carnaciori etc.; eu am folosit chiar bucatele de carne de pui, gatite in prealabil)
Cascaval sau mozzarella- 50 g
Oua-2
Sare
Piper
Ulei- 2 linguri

Mod de preparare:

1-Ardeiul, ceapa si sunca se taie cubulete, se condimenteaza (putin) cu sare si piper si se calesc in tigaie cu o lingura de ulei.
2-Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
3-Ouale se bat ca pentru omleta si se condimenteaza cu sare si piper.
4-Se decupeaza interiorul feliilor de paine toast (vezi foto) si se pun (feliile decupate doar!) in tigaia incinsa, cu foarte putin ulei, la foc mic.
5-Interiorul feliilor se umple prima data cu aproximativ 2-3 linguri din compozitia cu legume, apoi se toarna putin din ouale batute, iar la final se presara cascaval razuit.
6-Se pune capacul de paine (vezi foto) si se preseaza foarte usor, in timp ce se gateste totul la foc mic.
7-Se intoarce felia si se mai lasa putin in tigaie.

Va recomand sa le serviti calde. Probabil ca sunt bune si reci, daca mai ramane.
Inca ceva: e o reteta permisiva, puteti inlocui sau combina si alte legume, ma gandeam la ciuperci, de exemplu.
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)