Felii de paine umplute cu legume
Inca o gustare adaptata dupa minunatele retete Chefclub! Eu va dau cantitatile pentru 7 felii, dar va spun ca nu va mai ramane nimic pe mai tarziu!
Ingrediente (pentru 7 bucati):
Paine toast- 7 felii
Ardei rosu- 1/2
Ardei portocaliu- 1/2
Ardei verde- 1/2
Ceapa-1 (mica)
Sunca- 2-3 felii (se poate folosi salam, carnaciori etc.; eu am folosit chiar bucatele de carne de pui, gatite in prealabil)
Cascaval sau mozzarella- 50 g
Oua-2
Sare
Piper
Ulei- 2 linguri
Mod de preparare:
1-Ardeiul, ceapa si sunca se taie cubulete, se condimenteaza (putin) cu sare si piper si se calesc in tigaie cu o lingura de ulei.
2-Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
3-Ouale se bat ca pentru omleta si se condimenteaza cu sare si piper.
4-Se decupeaza interiorul feliilor de paine toast (vezi foto) si se pun (feliile decupate doar!) in tigaia incinsa, cu foarte putin ulei, la foc mic.
5-Interiorul feliilor se umple prima data cu aproximativ 2-3 linguri din compozitia cu legume, apoi se toarna putin din ouale batute, iar la final se presara cascaval razuit.
6-Se pune capacul de paine (vezi foto) si se preseaza foarte usor, in timp ce se gateste totul la foc mic.
7-Se intoarce felia si se mai lasa putin in tigaie.
Va recomand sa le serviti calde. Probabil ca sunt bune si reci, daca mai ramane.
Inca ceva: e o reteta permisiva, puteti inlocui sau combina si alte legume, ma gandeam la ciuperci, de exemplu.
Comentarii