Briose aperitiv cu telemea



Am facut aceasta reteta in forme mici de briose, astfel incat sa fie mai ademenitoare pentru copii. Sunt foarte bune si am de gand sa le refac si in alte combinatii. Curand!
Sursa inspiratiei: aici.


Ingrediente:

Oua- 4 (la temperatura camerei)
Unt- 100 g
Lapte-150 ml
Faina- 250 g
Praf de copt- 1 pliculet
Piper negru- 1 praf
Telemea- 200 g (daca este mai putin sarata) sau 120-130 g (daca este sarata tare)
Sare- 1 praf (nu il mai puneti daca folositi o telemea foarte sarata).
Marar maruntit
Unt- pentru uns formele


Mod de preparare:

1-Intr-un vas se pun, pe foc mic, laptele si untul taiat cubulete. Se amesteca continuu pana se topeste untul, apoi se lasa la racit.
2-Intr-un bol incapator se mixeaza ouale, apoi se adauga sarea si piperul.
3-Peste ouale mixate se cerne jumatate din cantitatea de faina si praful de copt si se amesteca totul bine.
4-Se adauga si amestecul de lapte si unt, apoi restul de faina (cernuta, de asemenea) si se omogenizeaza aluatul.
5-Telemeaua (sfaramata) se adauga, pastrand putina pentru a o presara  deasupra brioselor, inainte de a le da la cuptor.
6-Se ung formele cu unt, se toarna aluatul in forme, se preasara restul de telemea si mararul si se pune tava in cuptorul preincalzit, pe nivelul de sus, la foc minim.


Update: am refacut reteta si in alte combinatii reusite aici!





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)