Chifle rustice cu seminte si boia afumata (de post)



Aceste framantari au fost gandite si plamadite pe loc. Am pregatit intr-o seara humus (vezi reteta aici) si am realizat ca nu mai aveam paine. Era simplu sa achizitionam repede una, dar oare nu se merita sa framantam ceva in casa, curat si asezonat sa multumeasca deplin simturile?! Asa au aparut aceste chifle. Si, deoarece le-am pregatit pentru a le servi cu humus cu ardei kapia copti, le-am adaugat seminte din belsug si le-am colorat cu boia afumata. Nu le mai laud, nici nu trebuie sa ma credeti pe mine, trebuie sa le incercati!


Ingrediente ( 8 chifle) :

Faina 000- 400 g
Drojdie uscata- 7 g
Sare fara iod- 1 lingurita +
Apa calduta- 200 ml
Ulei de masline- 4 linguri
Seminte de dovleac, in, susan
Boia afumata- 1 lingura cu varf


Mod de preparare:

1-Faina se amesteca cu sarea si drojdia.
2-Se adauga apa putin cate putin si se framanta.
3-Se adauga semintele, boiaua si uleiul si se framanta bine, pana se obtine un aluat neted.
4-Se lasa in loc caldut pana isi dubleaza volumul.
5-Aluatul crescut se mai framanta putin, apoi se imparte in 8 parti.
6-Din fiecare bucata de aluat se formează turtite.
7-Marginile turtițelor se aduc spre interior (vezi foto), apoi se rotunjesc ușor.
8-Chiflele se pun in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea neteda in sus, se ung cu putina apa calduta amestecata cu sare, se presara seminte (apăsând ușor pentru a le fixa) și se mai lasa 10 minute la crescut.
9-Se cresteaza ușor (din loc în loc) fiecare chifla cu un cutit ascutit si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nivelul de mijloc.
10-Cand se scot din cuptor se lasă la răcit pe un grătar. 

Mai jos vedeti și foto cu varianta fără semințe presarate.
Framantati cu folos!












  




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)