Humus cu ardei kapia copti (de post)



Trebuie doar sa ai ingredientele la indemana si reteta e gata in cateva clipe. Si e atat de bun, incat e pacat sa mai cumperi humus din magazine!


Ingrediente:

Naut (din conserva, scurs)- 220 g (aproximativ o cana)
Ardei kapia rosu- 2
Usturoi- 3 catei
Ulei de masline- 3-4 linguri
Susan alb- 5 linguri
Suc de la 1/2 limeta
Apa- 2-3 linguri
Sare


Mod de preparare:

1-Ardeiul se pune la copt pe gratarul bine incins; cand este copt, se curata de seminte, coaja si cotor.
2-Susanul se pune intr-o tigaie neaderenta, la foc mic; se amesteca pana devine auriu (nu trebuie prajit). Se poate apoi macina cu rasnita sau ramane asa, in functie de preferinte.
3-Usturoiul se marunteste.
4-Intr-un castron incapator se pun: nautul, ardeiul, usturoiul, susanul, sucul de limeta, sare, 3 linguri de ulei de masline si 2 de apa.
5-Se mixeaza totul cu blenderul vertical (sau la robot, viteza maxima), pana la omogenizare.
6-Se completeaza, daca este cazul, cu sare, ulei sau apa.

Special pentru aceasta cina am copt niste chifle cu boia afumata (vezi reteta aici) ce s-au potrivit perfect!
Se serveste totul cu salata de legume, patrunjel proaspat, seminte de dovleac si, cel mai important, in tihna!
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)