Somon la tigaie cu cartofi noi si salata de legume (de post, dezlegare la peste)
Somonul gatit astfel este gata numaidecat, totul este sa dati timp condimentelor, doua ore.
Ingrediente (pentru 4 persoane) :
Somon- 650 g
Ulei- 5-6 linguri
Sare
Piper
Usturoi- 2 catei mari (maruntiti)
Sumac
Cimbru uscat
Limeta- sucul de la 1 bucata + coaja de la 1/2
Cartofi noi- 1 kg (aproximativ)
Rosii cherry
Castraveti
Ceapa verde
Marar verde
Mod de preparare:
1-Somonul se pune intr-un vas incapator si se presara cu 2 linguri de ulei, usturoiul maruntit, cimbru uscat, sucul de la 1 limeta + coaja razuita de la 1/2, sumac, sare si piper. Se lasa la frigider 2 ore.
2-Inainte de a gati somonul, acesta trebuie lasat sa ajunga la temperatura camerei.
3-Cartofii se taie in felii mari, se sareaza si se prajesc in ulei bine incins, in wok, cu capacul pus; se intorc in functie de cum se rumenesc.
4-Rosiile, castravetii si ceapa verde se taie in forma dorita.
5-Se incinge bine tigaia si se pune somonul (cu tot cu condimente), cu partea cu piele in jos, la foc mediu; se lasa 3-4 minute, apoi se intoarce si se mai lasa 2 minute (se verifica gradul de rumenire). Se completeaza cu ulei daca este cazul.
6-Preparatul se aranjeaza pe platoul de servire si se presara cu marar verde maruntit.
Comentarii