Pizza provensala (de post- dezlegare la peste)



Pizza provensala sau pizza alba cu ceapa si ansoa, o reteta simpla, rapida si gustoasa. Merita sa o ai la indemana.


Ingrediente (pentru o tava de aragaz):

Faina 000- 400 g
Drojdie uscata- 8 g
Apa calduta- 300 ml
Sare- 1 lingurita
Zahar- 1 lingurita
Ulei de masline- 6 + 1 linguri
Ulei din borcanul cu ansoa- 3 linguri
Ansoa- 80-100 g
Ceapa galbena- 3
Masline negre
Piper negru
Ierburi de Provence (se pot cumpara din comert sau se pot combina mirodeniile, cate 1/2 lingurita din urmatoarele: busuioc uscat, cimbru uscat, oregano uscat, maghiran uscat, tarhon uscat si chimen)


Mod de preparare:

1-Intr-un bol se amesteca faina, drojdia si zaharul.
2-Se toarna apa putin cate putin.
3-Se adauga sarea si uleiul (6 linguri) si se framanta un aluat lipicios.
4-Cu mainile infainate se transfera aluatul in tava si se aplatizeaza pana la obtinerea formei dorite.
5-Ceapa se taie felii si se pune la calit intr-o tigaie cu 1 praf de piper negru si 1 lingura de ulei de masline, la foc mic.
6-Cand devine aurie si incepe sa se inmoaie se ia de pe foc.
7-Blatul de pizza se presara cu 3 linguri din uleiul in care au stat fileurile de ansoa.
8-Se aranjeaza pe blat ceapa, fileurile de ansoa, masline negre, iar la sfarsit se presara peste tot amestecul de ierburi.
9-Se coace in cuptorul preincalzit, la foc moderat, pe nivelul de sus.

Framantati!









  



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)