Pizza provensala (de post- dezlegare la peste)
Pizza provensala sau pizza alba cu ceapa si ansoa, o reteta simpla, rapida si gustoasa. Merita sa o ai la indemana.
Ingrediente (pentru o tava de aragaz):
Faina 000- 400 g
Drojdie uscata- 8 g
Apa calduta- 300 ml
Sare- 1 lingurita
Zahar- 1 lingurita
Ulei de masline- 6 + 1 linguri
Ulei din borcanul cu ansoa- 3 linguri
Ansoa- 80-100 g
Ceapa galbena- 3
Masline negre
Piper negru
Ierburi de Provence (se pot cumpara din comert sau se pot combina mirodeniile, cate 1/2 lingurita din urmatoarele: busuioc uscat, cimbru uscat, oregano uscat, maghiran uscat, tarhon uscat si chimen)
Mod de preparare:
1-Intr-un bol se amesteca faina, drojdia si zaharul.
2-Se toarna apa putin cate putin.
3-Se adauga sarea si uleiul (6 linguri) si se framanta un aluat lipicios.
4-Cu mainile infainate se transfera aluatul in tava si se aplatizeaza pana la obtinerea formei dorite.
5-Ceapa se taie felii si se pune la calit intr-o tigaie cu 1 praf de piper negru si 1 lingura de ulei de masline, la foc mic.
6-Cand devine aurie si incepe sa se inmoaie se ia de pe foc.
7-Blatul de pizza se presara cu 3 linguri din uleiul in care au stat fileurile de ansoa.
8-Se aranjeaza pe blat ceapa, fileurile de ansoa, masline negre, iar la sfarsit se presara peste tot amestecul de ierburi.
9-Se coace in cuptorul preincalzit, la foc moderat, pe nivelul de sus.
Framantati!
Comentarii